A Nürburgring Nordschleife talán a világ legnehezebb, legveszélyesebb, de a legnagyobb élményt adó versenypályája. Évről-évre rajongók ezrei látogatnak el a „Zöld Pokolba”, hogy személyesen is átéljék legendás helyszín varázsát, sőt, akár ki is próbálják magukat és autójukat az aszfaltcsíkon. A nordschleife.hu ebben próbál segíteni, a Nürburgban található RSRNürburg cég magyar partnereként.

 

Nordschleife

 

Az RSR (Ron Simons Racing) azzal céllal alakult, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az élményt, a legkülönbözőbb igényeknek is megfelelve. Az 1995-ös indulás óta alaposan kiszélesedett a tevékenységi kör: immár nem csak a Nürburgringen, hanem Spa-Franchorchampsban is saját telephellyel és autókkal rendelkezik a cég, illetve különböző pályanapokat és rendezvényeket szervez egyéb helyszíneken is, többek között a Hockenheimringen, Zolderben, Dijonban, és Portimaoban.

A bázis mégis Nürburg, hiszen itt található az 1927-ben épült Nordschleife. A jelenlegi verziójában 20,82 km-es pálya megszámlálhatatlan híres versenynek és eseménynek volt helyszíne, mára pedig egyszerre az autórajongók Mekkája és Disneylandje.

 

RSRNürburg

 

A pálya bejáratától néhány száz méterre található RSRNürburg számos szolgáltatást nyújt ügyfeleinek. Elsődleges tevékenység az autók bérbeadása, a választék folyamatosan bővülő, több tucatnyi tagot számláló flotta révén a Ford Fiesta ST-től a Porsche 911 GT3 RS-ig terjed.

Emellett tapasztalt instruktorok is rendelkezésre állnak (magyar nyelven is), a vállalkozó kedvűeket akár versenypilóták viszik körbe a Ringen, és a pálya körüli történelmi helyszínekre való autós kirándulásra is van mód. Aki szeretné, az autókkal büntetlenül használhatja ki azt is, hogy Németországban nincs sebességkorlátozás az autópályán, a legelszántabbak pedig akár csapattagként vehetnek részt egy VLN-hétvégén.

Az egyes menüpontokban részletes információ található a pályákról, a bérelhető autókról, az elérhető szolgáltatásokról, szálláslehetőségekről. Bármilyen egyéb kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésére cégek, és magánszemélyek számára is: info@nordschleife.hu